2015-08-01

Mors bok om uppväxten på Borrie är tryckt och klar

Min mor har skrivit om sin uppväxt på Borriegården utanför Ystad under 1930 till 1960-talet. Hon har skrivit på boken i nästan 4 år; det tog tid att tillsammans med bröderna Rolf och Christian samla ihop minnen och berättelser från barndom och ungdomsår, krigsåren och släktens ursprung. Dessutom kom det två barnbarn emellan, vilket gjorde att skrivandet fick läggas på vänt under perioder. Men så, i våras kunde jag äntligen börja redigera texten och sedan började vi leta i gamla fotoalbum efter bra bilder på livet på gården. Syster Maj (www.majpersson.se) scannade foton och redigerade dem och svåger Kentaroo (www.kentaroo.se) ställde upp med några nya foton av Borrie kyrka och inramade foton som var för stora att scanna. Sista helgen i maj månad firade vi att boken äntligen var tryckt och vackert inbunden med "release-fest" för släkten hos Christian och Birgitta i Nybrostrand.

Jag kan fortfarande knappt tro att boken äntligen är klar. Det känns fantastiskt att ha berättelserna samlade i tryck och att se de många vackra bilder på hur livet på och kring gården var när det var kor och hästar i stallarna och säden bands i kärvar som stod i rader på fälten. Så mycket har förändrats.

Borriegården -Minnen från gården och livet däromkring under 1930 till 60-talen