2021-03-06

Vinterljus

År 2020 var ett märkligt år för de flesta, kanske alla, av oss. Oro, ensamhet och saknaden av familj och vänner präglade livet. Jag hoppas och tror att det syns ett ljus vid horisonten nu, både bildligt och bokstavligt. Att vara vid havet har alltid varit viktigt för mig, och under hösten och vintern har stränderna och havet längs Skånes sydkust varit en plats för tröst och vila.

Med inspiration från Pernilla (Mariner One på Soundcloud), som har gett sig själv i uppgift att göra en låt per månad under 2021, gjorde jag en bild för januari och en för februari i ett försök att fånga känslan av det kalla, men ändå hoppfulla, vinterljuset vid havet. Letade fram två askar av nästan oanvända torr- och oljepastellkritor, som jag nästa glömt bort att jag hade. Kladdigt men härligt! Och ja, det är meningen att den övre bilden ska vara liggande; Jag ser det som att en smal strimma ljus ändå följer på vintermörkret.

Januariljus

Februariis